Prelucrarea datelor cu caracter personal

SC Oseom Media SRL, avand sediul social in Calarasi, Bulevardul Republicii 4, prelucreaza urmatoarele date cu caracter personal apartinand clientilor si colaboratorilor sai:

Nr. Crt.

Categorie de date personale

Scopul prelucrarii

Temeiul legal al prelucrarii

Perioada maxima de pastrare

1.

Detalii personale (nume, email, telefon, IP)

Administrare client

Deservirea clientilor

3 ani

 

2

Detalii personale (nume, email, telefon, adresa) si financiar-administrative (CUI, nr. registru comert, adresa sediu social.)

Administrare client

Derularea contractului

3 ani

 

 Prelucrarea datelor cu caracter personal se face in conformitate cu prevederile REGULAMENTULUI nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), iar dumneavoastra beneficiati de drepturile prevazute in Capitolul III: Drepturile persoanei vizate, respectiv: accesul la datele cu caracter personal proprii, rectificarea sau stergerea acestora, restrictionarea prelucrarii sau dreptul de a se opune prelucrarii, precum si dreptul la portabilitatea datelor, in conditiile respectarii prevederilor ce constituie temei legal pentru prelucrarea datelor.

In situatia in care considerati ca drepturile dumneavoastra prevazute in Regulamentul nr. 679 / 2016 au fost incalcate, aveti dreptul de a depune plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro).

Pentru informatii sau alte probleme legate de protectia datelor cu caracter personal va puteti adresa Ofiterului cu Protectia Datelor pe e-mail: office@oseom.ro

Colectarea datelor personale

In momentul inregistrarii utilizatorului pe site, prin accesarea de catre acesta a diferitelor servicii si produse ori prin activarea unor materiale promotionale sau publicitare, SC OSEOM MEDIA SRL va colecta informatii cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana.

In unele zone ale site-ului  SC OSEOM MEDIA SRL va cere sa furnizati date personale, incluzand numele dvs, adresa, email, telefon, informatii de contact, informatii in vederea deservirii clientilor si facturarii serviciilor si alte informatii prin care puteti fi identificat.

Pastram formularele de contact trimise pe o perioada de 1 an in scopul deservirii clientilor, dar nu folosim informatiile transmise in ele in scopuri de marketing.

Site-ul web http://oseom.ro/  nu contine comentarii la articole si nici nu furnizeaza aceasta optiune (comentariile sunt dezactivate).  

De asemenea, SC OSEOM MEDIA SRL primeste si inregistreaza pe serverele sale informatii referitoare la adresa IP si informatiile cookie a site-ului solicitat de dvs. Aveti capacitatea de a accepta sau refuza cookie prin modificarea setarilor din browser-ul dumneavoastra. Insa, s-ar putea sa nu mai puteti sa folositi toate trasaturile interactive ale paginii noastre daca cookie-urile sunt dezactivate.

Prin utilizarea aplicatiilor SC OSEOM MEDIA SRL sunteti de acord cu colectarea, prelucrarea si stocarea datelor cu caracter personal furnizate in mod voluntar de catre dumneavoastra. Prin stocarea datelor se intelege pastrearea datelor oferite in mod voluntar de catre dumneavoastra pe orice fel de suport si pe o perioada de timp nespecificata. Prin prelucrarea datelor intelegem suma operatiunilor care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal ( ex.: colectare, inregistrare, organizare, extragere, stocare, stergere).

 

Scopurile colectarii datelor personale

Scopurile tipice pentru care sunt folosite datele dumneavoastra sunt urmatoarele:

1) Raspunsul la cererile dumneavoastra
Atunci cand ne puneti o intrebare sau formulati o cerere vom folosi datele pe care ni le furnizati pentru a raspunde intrebarii/cererii dumneavoastra. In unele cazuri, ar putea fi necesar sa impartasim datele dumneavoastra altor altor procesatori de date ai unor terte parti, tocmai pentru a ne asigura ca veti primi raspunsul la cererea/intrebarea dvs, cu promptitudinde si in mod corect si numai in acest scop.

2) Marketing direct viitor
Atunci cand alegeti in mod explicit sa primiti materiale publicitare/promotionale, va vom trimite din timp in timp informatii, care consideram ca pot fi de interes pentru dumneavoastra. Spre exemplu, la inregistrarea in cont vi se cere acordul asupra utilizarii datelor dvs cu caracter personal pentru a fi informati prin e-mail sau alte forme de comunicare asupra actualizarii site-urilor web, noilor oportunitati oferite de SC OSEOM MEDIA SRL si asupra informatiilor aditionale care sunt in interesul dvs precum si newslettere cu informatii utile. Doar daca veti fi de acord, putem sa impartim datele dumneavoastra cu, sau sa le transmitem altor firme selectate cu grija, care ar putea dori sa va transmita informatii dupa cum se va preciza la data cand colectam datele dumneavoastra. Oricand, insa, va puteti retrage (cu “dezabonare”) din asemenea contract viitor. O asemenea retragere/ dezabonare va conduce la incetarea oricarei asemnea trimiteri care dvs.

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmari pe utilizatori de la un site la altul. Intentia este de a afisa anunturi relevante si antrenante pentru utilizatorii individuali, asadar ele sunt mai valoroase pentru agentiile de puiblicitate si partile terte care se ocupa de publicitate.

Denumire

Furnizor

Scop

Expirare

Tip

ads/ga-audiences

google.com

Utilizat de Google AdWords pentru a reactiva vizitatorii care ar putea deveni pacienti bazat pe comportamentul online al acestora pe internet

Session

Pixel Tracker

fr

facebook.com

Utilizat de Facebook pentru a livra reclame de la agenti de publicitate terti

3 luni

HTTP Cookie

 

IDE

doubleclick.net

Utilizat de Google DoubleClick pentru eficienta anunturilor targetate.

2 ani

HTTP Cookie

NID

google.com

Inregistreaza un ID unic care identifica dispozitivul utilizatorului care revine. ID-ul este utilizat pentru anunturile directionate.

 6 luni

HTTP Cookie

pagead/1p-conversion/#

google.com

 

Session

Pixel

test_cookie

doubleclick.net

Face un test pentru a determina daca navigatorul foloseste cookies

Session

HTTP Cookie

tr

facebook.com

Utilizat de Facebook pentru a livra reclame de la agenti de publicitate terti

Session

Pixel Tracker

 

3) Efectuarea de statistici
Statisticile pe care le intreprindem sunt utile monitorizarii prezentei utilizatorilor pe site si activitatii de proiectare a activitatii. Pentru aceasta vom folosi atat datele personale oferite de dumneavoastra, cat si cookie-urile.

Cookie-urile de statistica ii ajuta pe proprietarii unui site sa inteleaga modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-urile prin colectarea si raportarea informatiilor in mod anonim.

Denumire

Furnizor

Scop

Expirare

Tip

_ga

 google-analytics.com

Seteaza un ID unic utilizat pentru a genera date statistice despre cum utilizeaza vizitatorii situl

2 ani

HTTP Cookie

_gat

 google-analytics.com

Utilizat de Google Analytics pentru a limita rata de solicitari pe situl lor

Session

HTTP Cookie

_gid

google-analytics.com

 Inregistreaza un ID unic care este utilizat pentru a genera date statistice despre modul in care vizitatorul foloseste site-ul web..

Session

HTTP Cookie

 4) Necesare

Cookie-urile necesare ne  ajuta sa creem un site web usor de utilizat, permitand functii de baza cum ar fi navigarea pe pagini si accesul in zonele securizate ale site-ului web. Site-ul web nu poate functiona corect fara aceste cookie-uri.

Denumire

Furnizor

Scop

Expirare

Tip

__cfduid

proprofs.com

Utilizat de reteaua de continut, Cloudflare, pentru a identifica traficul web de incredere.

1 an

HTTP

CookieConsent

oseom.ro

Stocheaza starea de consimtamant pentru modul cookie al utilizatorului pentru domeniul curent

1 an

HTTP

PHPSESSID

proprofs.com

Pastreaza starea sesiunii utilizatorilor de-a lungul solicitarilor paginii.

Session

HTTP

PHPSESSID

xstylestudio.com

Pastreaza starea sesiunii utilizatorilor de-a lungul solicitarilor paginii.

Session

HTTP

wordpress_test_cookie

oseom.ro

Se utilizeaza pentru a verifica daca browserul utilizatorului accepta cookie-uri.

Session

HTTP

load_time

proprofs.com

 

29 zile

HTTP

wpcoauth

screamingfrog.co.uk

 

6 zile

HTTP

 

Angajamentul de pastrare a confidentialitatii

SC OSEOM MEDIA SRL incearca sa protejeze cat mai mult dreptul la intimitate si la imagine al utilizatorilor site-ului. Principalul nostru obiectiv consta in a oferi utilizatorilor site-ului o experienta online sigura, care sa nu le afecteze in mod negativ viata personala. In acest sens luam toate masurile pentru a ne asigura ca informatiile pe care dumneavoastra le introduceti in baza noastra de date sunt folosite numai in scopurile pe care dumneavoastra le aveti in vedere.

Va asiguram ca nu vom colecta alte date personale cu ocazia vizitarii site-ului nostru de catre dumneavoastra, in afara celor oferite voluntar, printr-o manifestare de vointa expresa din partea dumneavoastra.

SC OSEOM MEDIA SRL nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terti datele dumneavoastra personale.
SC OSEOM MEDIA SRL face exceptie de la acesta regula in urmatoarele cazuri:
– cu acordul dvs. ;
– in cazul in care informatia e necesara partenerilor companiei pentru imbunatatirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de dvs. Companiile partenere au dreptul de a utiliza unele date cu caracter personal furnizate direct de SC OSEOM MEDIA SRL doar in masura in care este necesara asistenta lor.
– datele dumneavoastra personale pot fi transmite autoritatilor, la cererea justificata a acestora, pentru cercetarea unor infractiuni.
– in cazul in care activitatile dvs. contravin termenilor si conditiilor statuate de SC OSEOM MEDIA SRL sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii;
– in situatia in care SC OSEOM MEDIA SRL fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie baza de date e transferata noului operator. In cazul in care SC OSEOM MEDIA SRL devine insolvabila, baza de date poate fi vanduta, tranzactionata doar cu acordul instantei. In astfel de situatii veti fi anuntati prin email sau printr-un anunt postat pe site.

Utilizatorii site-ului au posibilitatea de a ne trimite comentarii, intrebari si sugestii. Orice informatie care este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.

Modificari ale politicii de confidentialitate

In cazul in care politica noastra de confidentialitate se modifica, schimbarile va vor fi anuntate fie prin comunicare directa cu dumneavoastra, fie vor fi postate pe siteul nostru web. Veti fi instiintati cu privire la orice modificare, inainte de a folosi vreo informatie despre dumneavoastra intr-un mod care nu a fost descris anterior in angajamentul nostru de confidentialitate. In momentul in care survine o astfel de schimbare, dumneavoastra veti putea alege daca doriti sau nu ca informatiile dumneavoastra sa fie folosite in noul mod

Securitatea datelor personale

Ne obligam sa aplicam masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala. Aceste masuri asigura, potrivit stadiului tehnicii utilizate in procesul de prelucrare si de costuri, un nivel de securitate adecvat in ceea ce priveste riscurile pe care le reprezinta prelucrarea, precum si in ceea ce priveste natura datelor care trebuie protejate. Cerintele de securitate sunt elaborate de autoritatea de supraveghere si vor fi actualizate periodic, corespunzator progresului tehnic si experientei acumulate.

Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru. SC OSEOM MEDIA SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de bug-uri sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea nu raspundem pentru bresele de securitate care pot exista in serverele companiei de hosting care gazduieste site-ul.

Drepturile utilizatorilor

Utilizatorul are dreptul de a solicita, la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de OSEOM MEDIA SRL. In termen de 15 zile, SC OSEOM MEDIA SRL se obliga sa transmita un raspuns.

Utilizatorul are dreptul de a cere SC OSEOM MEDIA SRL rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor sale personale stocate. In termen de 15 zile, SC OSEOM MEDIA SRL se obliga sa comunice masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal ale utilizatorului.

Utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. De asemenea, utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele SC OSEOM MEDIA SRL sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. In termen de 15 zile, SC OSEOM MEDIA SRL se obliga sa comunice masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal ale utilizatorului.

Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere, utilizatorul are dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care i-au fost incalcate.

Utilizatorul care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia. Instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru.

Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul va inainta SC OSEOM MEDIA SRL o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Contact:

office@oseom.ro

 

Termeni si Conditii

Politica de utilizare Cookie-uri

  1. Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de S.C. OSEOM Media S.R.L.

  1. Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

  1. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Oseom Media pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

  1. Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web).Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

  1. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului
  • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
  • Cookie-uri pentru geotargetting
  • Cookie-uri de inregistrare
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
  1. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caaracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

  1. Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

  1. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

  • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
  • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).
  • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
  • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.
  1. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

  • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
  • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelorpersonale de acces.
  • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
  • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.
Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.
Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

  1. Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/